Ασύρματο Δίκτυο του Δήμου Ρεθύμνου

Εφαρμόστηκε μελέτη και εγκατάσταση ενός ασύρματου δικτύου wi-fi ελεύθερης πρόσβασης για το Δήμο Ρεθύμνου.  Μετά από δύο βδομάδες λειτουργίας με 27 σημεία πρόσβασης, έχει εξυπηρετήσει ήδη σχεδόν 6000 μοναδικούς χρήστες και έχει μεταφέρει ως σύνολο πάνω από 130 GB δεδομένων στους χρήστες αυτούς.

Αυτό το δίκτυο αποτελεί την δεύτερη μεγάλη εγκατάσταση ασύρματου δικτύου μετά από αυτή του Δήμου Ηρακλείου η οποία εξακολουθεί να αναπτύσσεται.

Μπορείτε να δείτε σε πραγματικό χρόνο την κατάσταση του δικτύου αυτού στο www.cloudtrax.com εισάγοντας "rethymno" στο πεδίο "network" και κάνοντας κλικ στο "View Status" (χωρίς password).

Οι περιοχές κάλυψης περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, 1500 μέτρα παραλίας από την Πασαρέλα μέχρι και το Μαρίνα, τις πλατείες Μικρασιατών, Τεσσάρων Μαρτύρων, Αγνώστου Στρατιώτη, το Δημοτικό Πάρκο και το χώρο γύρω από το Δημαρχείο.

Η συνολική κίνηση του ασύρματου δικτύου του Δήμου Ηρακλείου από την
αρχική του λειτουργία (14/06/13) έως 29/06/13

Η συνεργασία με το Δήμο Ρεθύμνου ήταν και εξακολουθεί να είναι άψογη και περιμένουμε με χαρά την μελλοντική επέκταση του δικτύου για να εξυπηρετηθούν ακόμα περισσότερες περιοχές και περισσότεροι πολίτες και επισκέπτες της πόλης αυτής.